CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dissabte, 28 de gener del 2012

FADES I DONYETS

Aquesta setmana ens hem dedicat a fer esclata-sangs per decorar l'aula. Hem pintat les taques de tots els colors i estem muntant-los. Està quedant-nos una classe d'allò més bonica!

ANIMACIÓ LECTORA

El conte popular escollit per a aquests setmana ha sigut: EL FERRER DE BENIGEMBLA.
El podeu trobar molt semblant recollit per Enric Valor en Rondalles Valencianes (El ferrer de Bèlgida).
Es tracta d'un conte divertit, on apareix la màgia i l'enginy.

LA DITA DE GENER

Hem aprés la dita d'aquest mes: 


LA LLUNA DE GENER, 
LA REINA DEL CEL ÉS.


Hem intentat dibuixar-li estrelles a la lluna, per a que no estigués sola. A més, en un llibre que tenim a classe sobre Fades i Donyets, ens conta que les estrelles són molt importants, ja que amb elles es fa màgia i viatgen damunt d'elles. 



LLORENS

Aquesta setmana ha vingut el fred!!! Hem decidit pintar un dibuix de Llorens i decorar-lo amb boletes de cotó en pèl que representen les gelades que està fent.

dilluns, 23 de gener del 2012

QUÈ LI PASSA A LLORENS?

Hem rebut una carta nova de Llorens: està completament pelat. Això ha sigut cosa de l'hivern. Ara portem tots abrics, bufandes i barrets, els animalets estan amagadets i el pobre Llorens no té cap fulla. Hem anat a visitar-lo per cantar-li el "Peladet" i també hem fet una interpretació del què li ha passat...


SANT ANTONI

Aquesta passada setmana hem celebrat la festa de Sant Antoni.

El divendres un bufó va vindre a l'escola a contar-nos l'orige de la Fireta que es fa a Muro. A continuació vam eixir al pati i els xirimiters de la Xafigà i els balladors del Baladre ens van oferir un gran espectacle. Ens van tocar la dansada i vam aprendre a fer el pas bàsic. També ens van donar caramels i dàtils.
Moltes gràcies als pares i mares, iaios i iaies que van col.laborar desinteressadament.

Després vam eixir amb una careta de porquet, ja que Sant Antoni del porquet, a les velles fa carasses i a les joves l'ullet.

Afegeix la llegenda

diumenge, 15 de gener del 2012

LA FADA DESTRELLATADA

El divendres vam tindre una visita inesperada: LA FADA DESTRELLATADA.


Ens va contar que fa molt de temps, en la serra Mariola vivia un drac que no li agradaven els xiquets. Tots els dies els observava des del cim del Montcabrer i veia com es divertien. Així, un dia decidí fer un encanteri i privar a tots els nens i nenes dels contes i les històries. Ja no hi havia alegria i il.lusió al poble de Muro.
Una dia, una Fada molt animada passà volant per aquests indrets. Era la Fada Destrellatada. En veure la tristor d'aquests nens i nenes va preguntar què passava. Tots li van respondre alhora, i així, ella amb la seua màgia decidí regalar un conte cada setmana a estos nens perquè recuperaren la il.lusió per les històries.


Així serà com ens visitarà totes les setmanes i ens portarà històries.


La primera ha sigut aquesta i un regalet: una fada per a cada xiquet:



DONYETS I FADES

Hem tornat de vacances i aquests intrèpits amics continuen fent-nos regals:


- Ens han portat dos llibres:
      
            "Els donyets sabaters" (un bonic llibre sobre la solidaritat)




             "Les fades" de Mercè Rodoreda (preciós llibre que conta la màgia de les fades)


- També ens han portat més coses per decorar l'aula. Ara si que sembla un autèntic bosc!!!


EL PROTAGONISTA DE LA SETMANA

La Fada i el Donyet ens han proposat un nou projecte: EL PROTAGONISTA DE LA SETMANA.


Al principi no sabíem ben bé què era: pensàvem que era un home que toca la trompeta (trompetiste!!!). Però no, resulta que no és això. Vam rebre una carta de la Fada i el Donyet que ens ho explicava:


"Cada setmana, un nen de la classe serà el protagonista. All llarg d'eixa setmana el xiquet portarà de sa casa cosetes de quan era menut (robeta, joguines, contes...) i fotos dels seus moments importants. Així anirà presentant-nos-les i anirem coneixent-lo millor. També dibuixarem la seua silueta, pintarem les seues mans i peus, escriurem el seu nom i número, mirarem la seua mesura, i finalment... una vesprada vindran els seus pares i germans a contar-nos un conte o qualsevol coseta."


Per organitzar-nos hem preparat una caixa: la caixa del protagonista. Esta caixa serà la que cada divendres s'endurà un nen a casa i l'omplirà amb els seus records de la infància. Mireu què bonica ens ha quedat (l'hem fet nosaltres):






Es tracta d'una setmana molt important per als vostres fills/es i esperem que ho compartiu amb tanta il.lusió com ells tenen.

COMENCEM UN TRIMESTRE NOU!!!

Hem entrat amb forces en l'any nou!


El primer dia d'aquesta setmana el vam dedicar a posar-nos al dia, contar-nos què haviem fet estes vacances, què ens havien portat els Reis Mags i vam portar una joguina per ensenyar-la als nostres amics.


Després, al llarg de la setmana hem parlat sobre què farem aquest trimestre:


- Continuarem mirant què li passa a Llorens, el nostre arbre amic.


- Seguim estudiant a les FADES I ELS DONYETS


- I encetem un projecte nou: EL PROTAGONISTA DE LA SETMANA.

dimarts, 3 de gener del 2012

Regals

Estimats pares i mares:


Ja és massa tard però, ho adjunte per si a algú li interessa. Navegant per internet he trobat dos portals on podeu comprar jocs educatius que a banda estan en valencià. I un dels regals que ofereixen és un donyet conta contes.
Ací teniu els enllaços:
http://www.jugueteseducativosalday.com/esJuguetesCatala.html
http://productesdelaterra.cat/213-jocs-infantils-en-catala

Que vinguen carregats els Reis!