CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dimarts, 25 de setembre del 2012

LA TARDOR JA ESTÀ ACÍ!

Ahir, amb motiu de l'arribada de la tardor, vam realitzar unes composición molt boniques amb els colors de la tardor. Cada u va fer el que més li va agradar.



dissabte, 22 de setembre del 2012

FEM FAROLETS!

Aquest divendres, gràcies a l'ajuda d'algunes mares, iaios i iaies vam fer una activitat molt interessant: FAROLETS amb melonets.

En primer lloc cada xiquet va portar un melonet i un ciri.
A continuació el vam partir i vam començar a buidar.
Una volta buit ens van fer els dibuixets: una escaleta, una lluna, un solet, una caseta, un coret... Cada u el que preferia.

Finalment els vam col.locar el filet i el ciri per poder encendre'l i anar a passejar cantant la cançoneta.


Així hem celebrat el final de l'estiu i l'entrada a una estació nova.


I què hem fet de la polpa del meló? L'hem tirada a les gallinetes que tenim a l'hort perquè s'alimenten!

dijous, 20 de setembre del 2012

AVUI HEM PINTAT EL SUBMARÍ GROGUET

Avui, Saúl ens ha portat el YELLOW SUBMARINE. Després de conversar una miqueta hem decidit pintar-lo amb pinzell. Mireu que bonic ens ha quedat!



dimecres, 19 de setembre del 2012

LA RATA MARIETA

Aquest any, per a treballar els dies de la setmana, hem presentat un conte molt boniquet: MARIETA SOMIA

La Rata Marieta somia que els seua amics se li fiquen al llit...(la Rateta que agranava l'escaleta, Caputxeta, els Tres Porquets...)

EL FAROL DE LA RETRETA...

Aquest divendres celebrarem l'eixida de l'estiu fent un FAROLET. Anem a seguir una tradició que quasi s'ha perdut al nostre poble de Muro.
Els nostres iaios i iaies, aprofitant els melonets xicotets que no valien, feien farolets. Amb ells, passejaven pel poble i cantaven la següent cançó.

"El farol de la retreta,
xim pum a la caseta.
El sereno ha mort un gos,
l'han tancat en la presó,
i totes les xicones de Muro les han posaden en aigua en sal.
Sereno, mocós,
que no val ni un duro ni dos"

(Cançó que cantava el meu iaio Pepe Ferràndiz i la meua iaia Rosario Agulló)

dijous, 13 de setembre del 2012

som la classe dels BEATLES

Després d'una setmana parlant i dialogant al voltant del nou nom de la classe, per fi ens hem decidit! Avui, quan hem entrat a l'aula ja no ho podíen suportar més i m'han dit:
- Per favor, fem ja la votació del nom de la classe!
Així, la primera tasca del dia d'avui ha sigut esta. Ens hem assegut i hem començat a anotar a la pissarra les diferents propostes dels companys. 
La primera proposta que ha sorgit ha sigut la dels Beatles (ja fa dies que Pablo i Àlex anaven comentant-ho i ho tenien molt clar). També han proposat el nom de Pitufos, al qual han votat quasi totes les xiques. Pingüins, sirenes, Codigo Lyoco i Gormitis han sigut altres propostes. Fianlment ha guanyat amb 8 vots els Beatles, en segon lloc ha quedat Pitufos amb 5 vots, i la resta amb 1 vot cada un.
No obstant, tots han quedat contents amb el nom ja que els Beatles és una temàtica que ens interessa a tots des de l'any passat. A diari els escoltem, sobretot la cançó de Yellow Submarine, i ens encanten! Ja ens sabem bastant esta cançó, com haureu comprovat, i també la ballem d'alló més bé.
Ara cal començar amb la tasca, hem de decidir què volem saber dels Beatles, i hem de portar informació al voltant. Ací és on entreu en el nostre joc els pares, mares, iaios i iaies, cosins, ... Podeu ajudar-nos en tot el que vulgueu!
De moment tenim prou clar que volem fer un submarí!



dimecres, 12 de setembre del 2012

RUTINES

Ja hem començat amb la marxa de la classe. El que primer hem fet ha sigut construir la llista nova: ara hem d'aprendre'ns els nostres cognoms i el número de llista nou!

També hem construit el calendari del mes de setembre i hem col.locat tots els esdeveniments!

dissabte, 8 de setembre del 2012

COMENCEM UN NOU CURS

Estimats pares, mares, amics, amigues i tots aquells que seguiu aquest bloc,

Encetem una nou curs carregat de nous projectes, il.lusions i bons proposits. Esperem que aquest any continueu seguint la nostra tasca i que ens ajudeu en tot moment amb les nostres propostes.
El passat divendres va ser un dia molt especial, després de dos mesos sense veure'ns havia arribat el moment del reencontre. Els companys continuaven sent els mateixos però ara tenim una classe nova, amb nous espais i nous materials, i som un any més majors! Tots teníem ganes de parlar, de contar les nostres experiències de l'estiu, de compartir amb els nostres amics i amigues bons moments. També estàvem molt il.lusionats per  veure'ns de nou i per jugar amb les joguines noves. Va ser un dia molt fantàsic ja que ens vam retrobar amb el Donyet i la Fada que, no ens van fallar, i dintre del seu llibre màgic ens van regalar una història nova.
El proper dilluns continuarem contant-nos coses, organitzant-nos en la nostra classe i començarem a concretar les nostres propostes per al present curs.