CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dijous, 28 de febrer del 2013

GEORGE HARRISON

Per fi tenim ja tots els components dels Beatles. L'últim que ens faltava era George!


LLETRES I NÚMEROS PEL NOSTRE ENTORN

Continuem amb el nostre projecte de les lletres i números pel nostre entorn. Ana i Fàtima ens han portat etiquetes de menjar: el menjar té lletres i serveixen per saber què és!!!

PEL FEBRER FLOREIX L'ATMETLER

La dita d'este mes diu: en febrer floreix l'atmetler. Hem aprofitat aquesta dita per explorar el nostre entorn immediat i comprovar que les coses que diuen els majors són ben certes.

Vam fer una eixideta pels bancals propers a l'escola i ens vam fer fotos amb els atmetlers. Vam veure que ara no hi ha flors d'altre tipus ja que és hivern i que fa molt de fred.
 També vam fer aquesta bonica manualitat amb roses. I se'n vam menjar moltes!!!

JOCS POPULARS DE MURO: CONILLETS A AMAGAR

El passat divendres vam anar al parc del Batà a jugar a un nou joc: CONILLETS A AMAGAR.
L'any passat ja vam jugar a aquest i per això s'ho vam passar molt bé, ja que ja coneixiem el joc. Ja tenim picardia i s'amaguem molt bé!

I ens encanta cantar la cançó de "Conillets a amagar".

dimarts, 19 de febrer del 2013

TALLERS INTERCICLE

Hem encetat una nova roda de tallers intercicle. En aquesta ocasió estem fent:

FLORS DE LA PRIMAVERA



BOLETES DE COCO I XOCOLATA



FEM D'ARTISTES



TITELLES DE PAPER


JOCS POPULARS DE MURO: POLLET ANGLÉS

Com tots els divendres, el passat dia 15 de febrer vam eixir de l'escola a les 9h del matí en direcció a algun lloc important de Muro per tal de jugar a un joc popular. Aquesta vegada el lloc escollit va ser la Plaça de l'Església i el joc Pollet Anglés.
Primer vam mirar el mapa de Muro, a veure per on havíem d'anar. Una vegada allí vam explicar el joc: un xiquet paga i la resta ha d'intentar arribar a la paret sense que el vegen moure's.
Va ser una experiència molt bonica ja que el passat any vam intentar jugar a este joc i no ho feiem massa bé. Esta vegada ha eixit perfecte, es nota que estem fent-se grans!

A més, vam descobrir que en la plaça l'església hi havia números: els del rellotge del Campanar!

TALLERS DE PARES I MARES

El passat dijous vam encetar la roda de tallers de pares i mares. Va ser tot un èxit ja que els tallers que vam realitzar van ser proposats pels pares.

EXPERIMENTS:

Amb bicarbonat, vinagre i colorant alimentari el pare de Saül ens va fer un volcà que va fer riure molt els xiquets. Els va encantar!


També vam fer que una mà digués hola al ficar-la dintre de l'aigua.


TALLER DE CUINA: PIZZES

Ens vam fer uns simpàtics barrets de cuiners i amb l'ajuda dels pares d'Idoia vam fer pizzes per berenar. Estaven boníssimes!!!



dimecres, 13 de febrer del 2013

LA VELLA QUARESMA

I comença el compte enrere per a les vacances de Pasqua. La Vella Quaresma ja ha vingut a la nostra escola i li hem llevat la primera cama:



ENDEVINALLES

A partir de la sorpresa ha sorgit un joc molt divertit entre els alumnes: el joc de les endevinalles!
Normalment en l'assemblea tenen ganes de jugar a aquest joc i s'inventen ells les endevinalles: és un animal gran que té una trompa. 

Però també estem aprenent endevinalles de debó. De moment hem aprés les següents:



ART D'ACÍ

Ahir de vesprada vam visitar l'exposició 3+1=28, realitzada per quatre artistes locals de Muro. Carlos i Jordi ens van fer una excel.lent visita guiada i vam gaudir molt explorant aquestes obres.

VIATGE AMB SUBMARÍ

Hui ha sigut una sessió molt interessant. Durant les rutines d'este matí hem parlat que fa fred però que no ha nevat, no hem tingut sort. Parlant d'això el nostre company Pablo ens ha dit que li agradaria anar a la Pònia, perquè allí està tot nevat i a més podem veure al Pare Noel. Aleshores tots volien anar a la Pònia. Però també a Liverpool, a París, a Àfrica i a Nova York. I unes coses ens han dut a altres i ens hem enredrat a parlar que podríem anar amb el submarí groguet. Però és clar, per fer el viatge necessitem moltes coses que hem debatit a classe...


dilluns, 11 de febrer del 2013

JOHN LENNON

John Lennon va treballar molt per la pau i nosaltres li hem volgut fer un reconeixement!


diumenge, 10 de febrer del 2013

CARNESTOLTES

Aquesta setmana ha sigut molt intensa i emocionant per a nosaltres! El rei de Carnestoltes ens va fer vindre cada dia d'una manera:
- dimarts pintants
- dimecres amb un barret
- i dijous amb pijama (vam fer un passe de models a la classe!)

A més, també hem contat el conte del Carnaval dels Animals, ens hem fet una màscara i, finalment, el divendres ens vam disfressar de BEATLES!!!

diumenge, 3 de febrer del 2013

JOCS POPULARS DE MURO: GALLINETA CEGA

El passat divendres vam anar al parc Poeta Joan Valls (darrere del cinema) per tal de jugar a un joc nou: la Gallineta Cega.

Se li tapen els ulls a un xiquet/a de la classe i ha d'agafar a algun company i identificar-lo. Mentre tots canten:

"Gallineta cega, què has perdut?
una agulla i un canut"

S'ho vam passar d'allò més bé. Ja sabem altre joc al que podem jugar quan estem avorrits!