CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dijous, 28 de març del 2013

PASQUA

Teniu pel davant dotze dies per a gaudir i compartir un temps amb els vostres fills/es.  Eixu al camp, jugueu i practiqueu els jocs que us hem esenyat i sobretot, mengeu-vos la mona i no us oblideu de dir:

"Ací em pica,
ací em cou,
ací em menge la mona
i ací et trenque l'ou!!!"


JOCS POPULARS DE MURO: LA CORDA

El passat divendres vam realitzar l'última eixida pels parcs de Muro a jugar als jocs populars. En aquesta ocasió vam jugar a la corda. Vam saltar la barqueta, la serpeta i fins i tot vam intentar botar menant la corda. Alguns ho van aconseguir! Hem continuat practicant-ho al pati de l'escola.

dimecres, 27 de març del 2013

mones de pasqua

Esta setmana hem estat de festa! El dilluns, en companyia d'algunes mares ens vam fer unes mones de Pasqua boníssimes! De vesprada vam anar a recollir-les al forn i el dimarts de matí a menjar-nos-les al parc del Batà.


diumenge, 17 de març del 2013

De què fa gust la lluna?

Es este segon trimestre hem treballat este bonic conte de Michael Grejniec. Mitjançant les titelles d'animals hem contat el conte en l'hora de dramatització i ens hem divertit molt, a banda de tastar de veritat la lluna!




I us adjunte un vídeo on podeu escoltar el conte:





TALLERS PARES I MARES

Hem acabat la roda de tallers de pares i mares d'aquest trimestre. Esta setmana vam acabar de pintar el submarí i el vam decorar, hem fet la portada del trimestre i ens hem fet un divertit joc de Pasqua. 

Moltes gràcies a tots per la vostra participació!!!


ABBEY ROAD

A partir de l'Educació Vial hem rebut una imatge molt interessant dels Beatles: ells travessant un pas de zebra.
Es tracta de la mítica imatge de la portada del seu últim disc ABBEY ROAD (Let It Be va ser gravat amb anterioritat). Aquesta portada va ser una mica improvisada. Abbey Road és el carrer on estava l'estudi de gravació dels Beatles, carrer molt transitat i raó per la qual sols es van fer poques fotos. Els components van vestits amb la seua indumentària habitual, de fet Paul havia anat eixe dia amb sandàlies a gravar ja que viu a prop.

A continuació us pose un vídeo divertit que he trobat de Come Together al youtube:










EDUCACIÓ VIAL

Esta setmana hem tingut dues sessions d'Educació Vial amb els policíes de Muro.
En la primera sessió ens han explicat que quan anem amb el cotxe cal anar sempre asseguts a la cadireta i ben cordats. També ens han explicat que cal saber-se el nostre nom i cognoms així com la nostra adreça per si algun dia ens perdem.
En la segona sessió vam eixir al carrer. Ens van explicar com cal anar pel carrer, per on hem de creurar, i ens van posar els jupetins fluorescents!

Teniu les fotos penjades a Picassa.

divendres, 8 de març del 2013

EL SUBMARÍ

La nostra companya Idoia ens ha portat molta informació sobre el submarí, la brúixola i Anglaterra.
De moment hem continuat estudiant el submarí. Esta setmana hem vist que s'assembla a una balena i que en aquest animal es van basar els seus inventors.

LA NEU ES FA AIGUA

El dilluns Hugo ens va portar un poquet de neu que havia trobat a la serra d'Aitana. La vam observar, vam veure que està gelada i que perquè neve calen dues coses:
- Que ploga
- Que faça molt de fred

Després la vam deixar a classe i... es va desfer!

TENIM UNA AMIGUETA NOVA A LA CLASSE...


Esta setmana, la nostra companya Ana ens ha portat una amigueta que s'ha trobat pel camp. UNA GALLINETA CEGA (UNA MARIETA). De seguida vam voler tenir cura d'ella i li vam fer una caseta amb una caixeta. També vam esbrinar mitjançant internet que menja purgó que hi ha per les herbetes i per tant, vam baixar a l'hort a collir algunes herbetes per alimentar-la. Mentre estàvem per l'hort vam trobar un caragol i també ens l'hem emportat perquè li faça companyia. Ara tenim molta feina però càrrega a gust no pesa!

JOCS POPULARS DE MURO

Esta setmana no hem eixit a cap parc de Muro a jugar ja que, d'una banda estem en quadre a classe perquè tenim una Epidèmia de pigota!, i d'altra el mal oratge ens ho ha impedit.
No obstant, hem aprés a jugar a jocs populars dintre de l'aula. Hem jugat a:

"Baix d'un pont, hi ha un anficós,
passa un burro i li pega un mós.
Passa Marieta tocant la campaneta,
passa Peret tocant el tamboret".

En aquest joc els xiquets se situen en rotgle amb els peus fora. Un dels xiquets canta la cançó i va passant el dit per damunt de cada peu dels companys. En acabar la cançó, queda eliminat el peu del xiquet on havia parat el dit.

També hem alternat amb la cançoneta:

 "Una poma ben redona,
cau dins l'aigua i no s'afona2

I la següent:

"Dalt lo terrat, hi havia un sabater,
que feia les sabates de paper.
Quin número vol vosté senyor sabater?"

Hem d'aprendre a jugar en tots els llocs i a passar-ho bé en companyia!

ART D'ACÍ

Esta setmana hem realitzat l'obra de l'artiste local de Muro "Mek" titulada Globalism. Es tracta d'una estàtua de la llibertat que té el món als seus peus i que està impregnada de símbols contemporanis com la coca-cola, l'hamburguesa o unes sabates esportives. En aquesta ocasió els nens han dibuixat lliurement l'obra intentant copiar-la i després l'han pintada amb pinzell.

diumenge, 3 de març del 2013

A HARD DAY'S NIGHT

Estes setmanes hem estat treballant la següent cançó dels Beatles: a Hard Day's Night


SUBMARÍ

Hui hem començat a estudiar el submarí. Pablo i Maria ens han portat un submarí que tenen i hem vist com funciona: agafa aigua per submergir-se i si vol pujar a la superfície ha de buidar l'aigua i omplir-se d'aire. Ha sigut molt interessant veure com se submergeix i després puja!


A més hem estudiat les seues parts: hèlix, periscopi, timó, maquinària.