CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dissabte, 26 d’octubre del 2013

DINOSAURES: OVÍPARS

Aquesta setmana hem estat estudiant que els dinosaures naixen dels ous, a diferència de nosaltres que naixem de la panxeta de la nostra mare. Això té un nom: ovípars, nosaltres som mamífers.



Després vam realitzar esta simàtica manualitat:




dijous, 17 d’octubre del 2013

PADRINS

Esta setmana, mentre parlàvem a l'assemblea, va sorgir la idea de tindre padrins. Els xiquets i les xiquetes de la classe dels dinosures ja ho havien vist altres anys i van demanar que ja els tocava a ells. 
 Ens vam posar a parlar sobre en què consistia tenir un padrí, què faríem, a qui ho demanaríem... i així, així vam decidir fer una carta als alumnes de 5é en la que recollirem tot el què havíem parlat.

Una vegada feta la carta, vam pujar a la classe de 5é a proposar-los la nostra idea. Acceptarien o no?
És clar que van acceptar, no s'ho volien ni pensar. No obstant, les mestres els vam dir que havien de parlar-ho molt bé i refelxionar-ho ja que ser padrins no és qualsevol cosa: han de dedicar un poquet del seu temps a nosaltres i renunciar a altres coses.
A l'endemà de matí, els alumnes de 5é van baixar a la nostra aula a donar-nos el sí definitiu. Nosaltres per la nostra part ens hem compromés a portar-se molt bé i escoltar-los molt!

TARDOR

També hem vist l'arribada de la tardor i hem fet estes boniques composicions.

 

DINOSAURES: evolució i característiques

També hem continuat treballant els dinosaures. Hem vist que a partir del vídeo "Era se una vez el hombre" d'on venen i quina va ser la seua evolució.

Ara estem estudiant cóm són: tenen la pell rugosa, quatre potes molt grans, alguns caminen a dues potes i altres a quatre.

Estem molt motivats i no parem de portar informació a l'aula.

TOMAQUES EN AIGUA-SAL

Hola a tots de nou!

Disculpeu que durant estes últimes setmanes no haja pujat res al blog. No patiu que estic de nou ací.

Al llarg d'este mes hem fet moltes cosetes. Us faig un resum de les més significatives.

En primer lloc cal dir que hem anat a l'hort a collir les tomaques, bajoques i albergínies. Moltes ens les hem menjades, i la resta, amb l'ajuda dels tios d'Hugo les hem posades en aigua-sal.