CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dissabte, 30 de novembre del 2013

FESTA DE LA TARDOR: LA CASTANYERA

El passat dimecres per fi va arribar la Castanyera a la nostra escola. Els xiquets i les xiquetes estàvem expectants i nerviosos esperant-la. Per fi, després del pati va aparèixer pel pati i vam fer una gran festa: vam preparar menjar típic de la tardor com magranes, carabasses, fruits secs, coca de poma i com no, castanyes!


FEM OLIVES

Aquesta setmana hem anat a fer olives a l'hortet. Ens ho hem passat d'allò més bé escampant mantes, collint olives, recollint-les... Ha sigut una experiència molt interessant. La propera setmana anirem a fer oli a l'almàssera dels pares de Yaiza.



TEATRE

Continuem capficats amb el teatre i estem gaudint molt. Estem desenvolupant cada una de les parts que ens vam inventar de la història i concretant detalls. Aquesta setmana, a petició dels xiquets, cada u s'ha inventat el nom del seu personatge!




dissabte, 23 de novembre del 2013

ELS DINOSAURES EREN MOLT ALTS

Saül ens ha portat un llibre que ens ha permès estudiar les altures dels dinosaures. Eren força grans, de fet ho vam comprovar amb la sorpresa que vam tenir l'altre dia.




dimecres, 20 de novembre del 2013

TEATRE

El teatre ja està en marxa!!!
Una de les coses que els xiquets volien fer aquest curs és fer un teatre en el Cine. Fa dues setmanetes ja vam parlar de què volíem que anara el teatre i vam inventar el fil gros de la història. Ara poc a poc anem treballant cada una de les parts del teatre i anem inventant-nos els diàlegs i els detalls que volem que passen.
També hem estat proposant idees pel que fa decorats, personatges, qui volem que ens ajude, si farem cartells anunciadors,...

Finalment, el teatre serà el dijous 3 d'abril. Tenim tot el segon trimestre per, d'una banda, assajar, i d'altra preparar les disfresses i els decorats (ho farem en tallers de pares i mares).




QUINA SORPRESA!!!!

Ahir de vesprada vam tenir una sorpresa inesperada. Van vindre a dir-nos a l'aula que ferem el favor d'eixir al pati ja que hi havia algú esperant-nos. I quina va ser la nostra sorpresa que hi havia un dinosaure gegant esperant-nos!!!



Teniu les fotos penjades al Picasa

dimecres, 13 de novembre del 2013

LA TARDOR

Els xiquets i les xiquetes de la classe dels dinosaures estem expectants de que vinga la Castanyera. L'altre dia li vam enviar una carta i ja ens ha contestat: aquest any com la tardor ha tardat una miqueta, ella també però finalment vindrà a l'escola ben prompte.

Per anar fent goleta ací us deixe uns videos:

LA CASTANYERA

DINOSAURES: carnívors i herbívors


Esta setmana hem esbrinat que hi ha dinosaures que mengen fulles i altres carn. Els primers són herbívors i solien tenir el coll llarg per poder arribar dalt dels arbres. Un exemple és el diplodocus. Els segons es menjaven altres dinosaures i un exemple el tenim amb Tiranosaure Rex.

DINOSAURES

La mare de Pablo i Maria ens ha regalat estos simpàtics dinosaures per decorar l'aula:




dimecres, 6 de novembre del 2013

PADRINS

Ja hem començat a treballar amb els padrins.
La setmana passada vam assignar un padrí a un fillol, ens vam presentar, ens vam fer la foto de rigor i vam esmorzar junts per encetar la nostra amistat. Va ser molt bonic veure com els tocara qui els tocara tots estaven contents: els majors se sentien una mica més fadrins i els xicotets se sentien molt devanits de tenir un major que els ensenye coses.

Ara, tots els dies, els padrins venen a visitar els seus fillols, encara que el dia assignat és el dimarts. Venen i els diuen alguna coseta o se'ls emporten al pati dels majors. S'està establint un vincle molt bonic.

A partir d'ara vindran tots els dimarts a l'hora del pati i ens ajudaran a llegir, ens ensenyaran a cordar-nos les sabates i un fum de coses més. 

Esperem que els pares i mares compartiu amb nosaltres aquesta experiència tant bonica preguntant-nos com ha anat.