CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dijous, 27 de febrer del 2014

RÀDIO

Amb el nostre mestre Norman estem pràcticant per parlar en la ràdio. Si voleu escoltar les notícies que contem entreu al seu blog, blog al ritme del Montcabrer. També podeu veure algunes fotos al Picasa.

MESUREM L'AULA

Ahir Luca va tenir una pregunta:
- Què mesura la classe?
I jo els vaig preguntar:
- I com ho podríem saber?

Aleshores va sorgir un bonic debat sobre com ho podríem fer amb un regle gran que tenim a la classe. Els xiquets van anar explicant com ho havien vist fer als pares i amb un llapis i el regle van anar fent marquetes i van esbrinar què mesurava la classe de llarg. Després van voler saber l'amplària. I finalment, van mesurar molts objectes de la classe. Ací teniu algunes de les coses que van plasmar en un full:







ART PREHISTÒRIC: PIGMENTS NATURALS

Esta setmana hem pintat amb pigments naturals, com feien els homes prehistòrics!




dilluns, 24 de febrer del 2014

dimecres, 19 de febrer del 2014

ART PREHISTÒRIA

Alc cicle d'infantil hem encetat un nou projecte d'ART. En aquesta ocasió anem a treballar l'art a través de les diferents cultures i hem començat per la prehistòria i les pintures rupestres.
Després de veure un vídeo sobre l'art a esta etapa històrica i un bonic conte de les tres bessones, hem decidit començar per pintar-nos les mans. 
L'home prehistòric ho feia amb ossos, bufaven a través d'ells els pigments i quedaven les empremptes de les mans així:



QUINA SORPRESA!

Després de la sorpresa del volcà ara en tenim una altra: un diplodocus gegant! La mare de Pablo i Mara ens està fent uns decorats molt bonics que utilitzarem per al nostre teatre. Ara nosaltres el pintarem.


EIXIDA A EXCAVAR FÒSSILS

Hui hem viscut un dia molt emocionant... Hem anat d'excursió a Cocentaina a estudiar i trobar fòssils. Elisa Domènech ens ha fet una xerrada molt interessant, hem vist fòssils, hem excavat i hem fet una sèrie de tallers molt divertits!




diumenge, 16 de febrer del 2014

manualitat amb oueres

En el taller de pares i mares de la setmana passada vam fer esta simpàtica manualitat amb oueres.

ESTUDIEM ELS FÒSSILS

Esta setmana hem estudiat els fòssils, què són i com es feien. I amb una miqueta de guix i aigua també n'hem fet nosaltres!




INVENTEM HISTÒRIES

Experimentem amb els blocs lògics i desenvolupem la nostra imaginació. Amb ells creem divertides històries que contem als nostres amics i després intentem escriure.


dissabte, 8 de febrer del 2014

ANIMACIÓ LECTORA: EL DRAC DE LA COVA LA DONA

Aquest any, per a l'animació lectora estem treballant contes d'autors valencians. En esta ocasió, hem tingut la gran sort de tenir al mateix autor del conte, el qual ens ha visitat i ens ha contat ell mateix la història. Es tracta de Joanjo, mestre jubilat de la nostra escola. 
Tots els xiquets i les xiquetes d'Infantil ens hem reunit en una aula on Joanjo estava esperant-nos. Els qui el coneixien estaven molt contents de veure'l i no paraven de dir el seu nom i saludar-lo. A continuació ha hagut un gran silenci per part dels xiquets (cosa no fàcil) ja que Joanjo ha començat a contar-nos la història del Drac de la Cova la Dona. Tots els xiquets s'han quedat embelessats escoltant-lo. I en acabar hem comprovat que s'havien enterat ben bé ja que li han fet un munt de preguntes.

Gràcies Joanjo per vindre i compartir un poquet del teu temps amb nosaltres. Ara bé, ens has promés que anirem un dia a la Cova la Dona i els xiquets t'agafen la paraula, en uns anyets hauràs de tornar per tal de portar-los a la cova!

TREX

Esta setmana hem estudiat el TREX. Hem buscat tota la informació que hem pogut als llibres que tenim a l'aula (llibres de la Biblioteca i nostres) i l'hem sintetitzada. Després hem fet un dibuix gegant del TRex i l'hem pintat.