CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

diumenge, 15 de juny del 2014

Magdalenes Dinosaures

El dimecres vam esmorzar unes delicioses magdalenes de Dinosaures que ens van fer Pablo i Maria.
Mireu què xules!


FESTA DELS IAIOS

El divendres vam viure una de les festes més emocionants de tot infantil: la festa dels iaios.
En la societat en la qual vivim, els iaios realitzen un gran paper a les famílies oferint el seu temps i el seu afecte.
Nosaltres, vam voler agrair este paper als iaios oferint-los un recital de poemes i cançons, una exposició de fotos i objectes antics i un gran esmorzar.

Els iaios i iaies es van emocionar molt i els xiquets van viure un dia que no oblidaran mai.

Gràcies a tots per participar-hi! A les mares que vau dedicar el vostre temps perquè isquera perfecte, als iaios per vindre i als xiquets per implicar-se tant!

dijous, 5 de juny del 2014

Ja estem de Primària!

Ens hem fet molt fadrins durant estos tres anys i ja estem en una cama en Primària. Esta setmana hem estat inventat històries i ens han quedat d'allò més bonic!!!



EVOLUCIÓ HUMANA

Hem estat estudiant l'evolució humana, des de l'aparició dels Primats a l'Homo Sapiens Sapiens. A Dinòpolis vam veure una exposició al voltant d'açò i ens va resultar força interessant aprendre com hem arribat fins ara.



En este enllaç podeu veure el vídeo de l'evolució humana: VÍDEO EVOLUCIÓ 

ART ARREU DEL MÓN

Hem estat treballant l'art Xinés. El nostre company Lian ens ha ensenyat a escriure lletres xineses (concretament el seu nom) i hem fet este ventall xinés:




dimarts, 3 de juny del 2014

Festa llibre Muro

Al llarg de la setmana celebrarem a Muro la Festa del Llibre. Trobareu pel poble uns murals que hem elaborat al col.legi Montcabrer al voltant de contes populars.
El divendres es farà l'entrega de premis al Matzem i després actuarà Dani Miquel. Us esperem!!!
B53D0971-06AC-4101-853F-CF66B505D874

diumenge, 1 de juny del 2014

DINÒPOLIS

Com a cloenda de tres anys junts i del projecte dels Dinosaures hem anat de viatge a Dinopolis i ens hem quedat a dormir!!!
Ha sigut una experiència inoblidable estar fora de casa dos dies i compartir tantes coses després de tres anys. Gràcies a tots els pares i mares que ho heu fet possible, els xiquets i les xiquetes no ho oblidaran mai!!!

DIARI DEL VIATGE

DIJOUS 29 DE MAIG

9'15h: Vam eixir des de l'estació en direcció a Camarena de la Sierra

10'30h: Vam parar a esmorzar en Torrent

11'15: Reprenem el viatge cap a Camarena de la Sierra.

13'30: Vam arribar a Camarena de la Sierra. Com l'autobús no podia entrar fins a l'albergue ens va deixar en el carrer de baix i vam anar tots carregats amb les maletes fins l'albergue. Els Dinosaures estaven molt emocionats i se sentien molt majors amb les maletes pel carrer.
Una volta allí ens van repartir les habitacions, ens vam fer els llits i vam estar una miqueta damunt d'ells!

14'30: Vam dinar en l'albergue i vam pujar a rentar-nos les dents i a descansar mig horeta (tenien molta gana d'estar en les habitacions i en les lliteres)

16'30h: Vam baixar al menjador de l'albergue i vam fer tallers. Ens vam fer esta simpàtica màscara:




18h: Berenàrem la coca que ens havia fet Marina amb xocolata i vam anar a explorar el poble i al parc. Allí hi havia una tirolina per a xiquets i ho vam passar genial tirant-nos per ella!!!



20'30h: Vam tornar a l'albergue, ens vam asear i vam baixar a sopar macarrons, llomello i un flam. 

22'00h: Vam veure una pel.lícula de les tres Bessones per fer temps a que ens muntaren la discoteca!!!

22'30h: Vam ballar en la discoteca: Cold play i dues cançons modernes. Estàven emocionats, no volien anar a dormir però ja era hora que havíem d'estar bé per a l'endemà.

23h: Vam pujar a les habitacions, ens vam llavar les dents, ens vam asear, ens vam posar el pijama i vam contar un conte. A les dotze tots dormint com a angelets!!

DIVENDRES 30 DE MAIG

Ens vam alçar a les 8h del matí i ens vam llavar, vestir amb les samarretes per a Dinòpolis, vam guardar les coses a la maleta i vam baixar a esmorzar llet amb magdalenes. Després d'esmorzar vam pujar a les habitacions a rentar-nos les dents i agafar les maletes.
A les 9'40 més o menys vam eixir en direcció a Dinòpolis.

10'15h. Vam entrar a Dinòpolis molt emocionats!!!


Primer vam veure un pel.lícula 3D on ens vam haver de posar les ulleres i vam veure Dinosaures com si foren de deveres!

A continuació vam anar a veure la Presentació del Terriotri Dinòpolis i vam pujar en un tren que ens va portar a un viatge pel temps: des de l'explosió del Big Bang, a la formació de la Terra i dels Dinosaures i la seua extinció. Una passada!!!

Tot seguit vam anar a veure l'espectacle del T-Rex, semblava de veritat!

En acabar l'espectacle ens vam pintar les cares i vam entrar al muesu paleontològic on vam veure: el laboratori de paleontologia, la sala del món aquàtic, un teatre virtual, i el més bonic de tot la sala dels grans dinosaures amb esquelets gegants impressionants, després la sala de l'extinció i la dels mamífers.

Quan vam eixir del museu vam anar a la Paleosenda on vam pujar a un laberint xulissim i després vam escavar un braquiosaure de veritat!!! Allí ens van tocar les dos així que vam anar a dinar: una bona hamburgues amb creïlles i una natilla de postre.

Una vegada reposades les forces vam entrar a una exposició que es deia "El último minuto" on vam veure l'evolució humana que justament estem estudiant ara a l'aula. Allí vam pujar en una barqueta que ens va portar per un recorregut per l'evolució.

Finalment, vam anar al Sauriopark on vam gaudir moltíssim fins les 17h, hora de tornar a l'autobús.

Va ser un dia inoblidable, els xiquets anaven molt emocionats d'ací cap allà, observant-ho tot, tot era una novetat i una aventura.

De tornada a Muro vam parar a berenar i pel camí vam cantar un munt de cançons i vam fer globloflexia dintre de l'autobús.


Tots han sigut molt fadrins i s'han portat com a majors. Han fet cas, han menjat i sobretot ho han passat d'allò més bé, de fet volien tornar a l'albergue i no a Muro!
Després d'esta aventura, els vostres xiquets i xiquetes han tornat una miqueta més majors i ja estan preparats per a passar a Primària. Ha sigut tot un plaer compartir esta experiència amb ells. Gràcies.


PD. Ja teniu les fotos penjades al Picasa (estan per carpetes dels diferents moments)