CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dimarts, 27 de gener del 2015

JOHN LENNON - ANDY WARHOL

Dintre del projecte d'Art sobre Andy Warhol i amb motiu de la setmana de la Pau, hui hem elaborat esta obra d'art sobre John Lennon. A més a més, hem parlat sobre què és la Pau i hem escoltat la cançó d'Imagine.






IMAGINE


LA SORPRESA

Hem représ el joc de la sorpresa. En aquesta ocasió ha sigut Alma qui l'ha portada i ha estat d'allò més emocionant i difícil. Al final vam haver de donar una pisteta: s'utilitza per a jugar i en una festa!
I així va ser com van endevinar que es tractava d'un globus! A més a més, Alma en va portar un per a cada company i els xiquets se'l van posar dintre del Pot dels Bons Moments!


TALLERS PARES I MARES

El passat divendres vam començar amb els tallers de pares i mares. En aquesta ocasió vam fer:
- un bingo dels monstres de Barri Sesam perquè jugueu a casa
- Un llibre mòbil
- I el pot de les emocions. En ell els xiquets/es poden dipositar totes aquelles cosetes que resulten agradables per a ells i siguen un bon moment (una foto d'un viatge, una carta d'un amic, un regalet...). El pot serà una ferramenta de comunicació entre casa-escola per compartir experiències.


diumenge, 25 de gener del 2015

ANDY WARHOL

Aquesta setmana l'obra d'art d'Andy Warhol que hem elaborat ha sigut la següent:


Primer vam pintar el fons i després vam estampar les mans.

dilluns, 19 de gener del 2015

DINOSAURES

Dins dels projecte de monstres, els xiquets i les xiquetes estaven molt motivats per estudiar els dinosaures com un tipus de monstres. Així, hem decidit començar este xicotet projecte. Hui hem començat a llançar idees sobre "QUÈ SABEM?" i a banda dels dinosaures també hem decidit estudiar els volcans.







TALLERS

Hui hem començat una nova roda de tallers Intercicle. Tots els dilluns, els xiquets i xiquetes d'Infantil ens mesclem i ens repartim per les diferents classes per fer tallers tots junts. Aquesta vegada anem a fer:
- Un barret d'indi
- Màscares de Carnestoltes
- Dita Pel febrer floerix l'ametler (amb roses)
- Gotet de l'hivern
- Punt de llibres




JA TENIM ACÍ L'HIVERN!!!

Ja fa uns dies que anem parlant sobre l'hivern. Als xiquets i les xiquetes els fa molta il.lusió que neve i hem estat investigant què cal perquè açò hi passe:


FIRETA DE SANT ANTONI

El passat divendres, vespra de la festa, vam tenir una vesprada molt especial. Pares, mares, iaios, tios pertanyents al grup de Danses el Baladre i al grup de dolçainers i tabaleters de la Xafigà, van vindre a la nostra escola per fer-nos passar una vesprada inoblidable.
Amb el ritme de la música tot infantil vam eixir al pati i vam seguir els balladors i músics cap a la pista. Una vegada allí ens van fer una demostració de com es ballen les danses. A continuació per rotglets ens van intentar ensenyar uns quants passets i s'ho vam passar d'allò més bé. Finalment, i per acabar, vam cantar El Tio Pep se'n va a Muro.
Va estar una vesprada magnífica. Moltes gràcies a tots i totes per fer escola!






dimecres, 14 de gener del 2015

HISTÒRIA D'UN MIG POLLASTRE

Aquesta setmana a l'aula hem tingut una visita molt especial: un pollastret!!! Un pollastret que no era pollastre ni era res i gratant, gratant un femeret es va trobar un dineret! I allà va anar que volia casar-se amb la filla del rei. 

Als monstres els ha encantat este bonic conte popular recollit per Enric Valor. Si els el pregunteu de segur que us el saben contar.





FIRETA DE SANT ANTONI

Tota la setmana estem a l'escola de celebració ja que este cap de setmana se celebra la Fireta de Sant Antoni a Muro.
El dilluns vam estar parlant per què es feia la fireta, com abans no hi havia supermercats i la gent aprofitava les fires per vendre el que produia i comprar el que no tenia.
També vam parlar dels menjars típics, de la vestimenta i les medicines d'aquella època. Per este motiu, vam fer un saquet d'olor amb espígol.



Hui hem parlat sobre les danses, hem vist una vídeo, la vestimenta típica i hem posat la dansada de Muro per ballar una miqueta. En el següent enllaç trobareu la pàgina web del grup de Danses Baladre de Muro on podreu baixar-vos la música de les danses.

DRAMATITZACIÓ

Esta setmana, en l'hora de suport que tenim els dimarts, hem començat a desdoblar i fer dramatització. El primer conte que estem representant és Marieta i el telèfon, de Fina Masgrau. Els xiquets han gaudit molt i ha estat molt divertit disfressar-se i representar.

diumenge, 11 de gener del 2015

FEM MÀGIA AMB ELS COLORS...

Aquesta setmana hem presentat este llibre:



Es tracta d'un llibre màgic on els nens són els autèntics constructors de les coses que hi passen. Amb una miqueta de màgia vam aconseguir fer tots els colors que es pugueu imaginar! I després vam experimentar una de les propostes amb pintura de deveres!!




Les fotos les teniu al Picasa al final de tot (no sé perquè ara es col.loquen baix)



TORNEM A L'ESCOLA

Després d'unes merescudes vacances ja estem de nou ací. Els xiquets i les xiquetes estaven molt emocionats de tornar a veure's i tenien un munt de coses per contar-se. Els Reis d'Orient han vingut ben carregats i això s'havia de compartir. Hem estat parlant i parlant sobre les coses que ens han passat i hem portat les joguines dels Reis per ensenyar-nos-les i compartir-les com a bons amics.