CEIP MONTCABRER (MURO DE L'ALCOI)


Les coses de cada dia

conten secrets

a qui sap observar-les

i escoltar-les.

Gianni Rodari

dimecres, 28 d’octubre del 2015

FAENES PARES I MARES

Ja hem començat amb el llibre de les faenes dels Pares i Mares. Cada setmana s'emportarà un xiquet o xiqueta el llibre a casa i treballarà amb ell sobre les faenes dels pares. La propera setmana el portarà a l'escola i ens ho exposarà a tots!

Fem cassoletes de fang


Els prehistòrics van començar a treballar el fang i nosaltres hem volgut posar-se en el seu lloc. Ens han molt quedat boniques!





diumenge, 18 d’octubre del 2015

Ens fem collarets

Els prehistòrics també es decoraven i aprofitaven coses que trobaven com pot ser petxinetes. Nosaltres ens hem fet uns collarets.


MONUMENTS PREHISTÒRICS

Aquesta setmana ens hem dedicat a construir monuments prehistòrics com Dolmens, Cromlechs i Menhirs.


dijous, 15 d’octubre del 2015

Teatre

Hem començat a inventar-nos el teatre i la cosa ja està força avançada. Hui ja hem definit per complet tots els personatges. Cada xiquet ha escollit què volia ser, li ha posar un nom al personatge i ha fet una descripció. Ha estat una vesprada molt bonica i la hostòria està quedant molt creativa.

dilluns, 12 d’octubre del 2015

9 d'Octubre

Aquest any, amb motiu de les Trobades d'Escoles Valencianes que se celebraran a Muro el proper abril de 2016, la festa del 9 d'Octubre ha estat carregada de significat ja que ha sigut el punt d'inici d'un any carregat d'esdeveniments.

El dia 6 d'octubre vam anar al Centre Cultural Polivalent a veure la pel.lícula d'Astèrix i Obèlix en valencià que ens oferia l'Ajuntament.

El dia 8 vam fer la gran celebració del 9 d'Octubre. De matí, vam veure als majors com acompanyats d'una pancarta, els músics de la Xafigà, el drac i les flames i a ritme de Batucada eixien al carrer per anunciar les Trobades. Quan van arribar al centre els hi estàvem esperant per acabar de celebrar-ho amb ells amb la lectura del manifest, un poema, una cançó que vam interpretar els d'Infantil i finalment vam ballar i cantar la cançó de "Parla Valencià" de Dani Miquel. 


Ja de vesprada, a Infantil vam celebrar la Mocadorada. Ens vam reunir tot Infantil per escoltar el conte de Jaume Primer i Violant d'Hongria i després vam tenir una mocadorada per a cada xiquet plena dels milllors fruits. A banda també ens havíem fet un mocador amb la senyera.

Autèntica Mocadorada feta de massapa

La nostra mocadorada



diumenge, 4 d’octubre del 2015

TEATRE

Ja hem començat amb el teatre. El passat dijous vam estar inventant la història i ja vam fer alguna que altra representació. La història tracta sobre tot el que volem estudiar aquest any. Ja veureu que és molt divertida!

LA FRASE DE LA SETMANA

Esta setmana hem començat amb un nou joc: la frase de la setmana. Cada setmana escollirem la frase d'un company de la classe i jugarem amb ella als "castigats". Als xiquets els hi encanta. Ja us ho explicaré millor a la reunió de classe.

PINTEM COVA

El divendres de vesprada vam estar pintant la cova dels prehistòrics. Primer vam practicar amb un full i després ho vam plasmar tot a la cova. Va estar tota una experiència!!!



INVESTIGUEM

Amb els llibres que hem portat hem començat a investigar sobre els homes prehistòrics. Per equips hem mirat els llibres i hem extret informació. Un company de l'equip s'ha encarregat de fer de secretari i escriure i altre company ha fet de portaveu i ens ho ha explicat a la resta de la classe.